Alle kan være med på en byvandring uanset klassetrin og forudsætninger. Eleverne/de studerende oplever København i helt nyt lys, hvor historiske personer og begivenheder knyttes til bygninger og gader. En byvandring er historiefortælling udendørs med masser af bevægelse og masser af indtryk. 

Byvandringerne kan målrettes fra mellemtrinet i folkeskolen (5.-6. klasse) og helt op til universitetsniveau.

Kontakt mig for et godt tilbud.

Bestil din tur her.

 

Hvis du søger efter en byvandring med et særligt tema eller fokus,  som ikke er herunder så tøv ikke med at skrive en mail med dit ønske eller idé.  

Christian d. 4 og de Mørke Magter
(Fra 5. klasse)

800px-Christian_4_som_gammel.jpg

Kongen Christian d. 4 er nok den mest kendte konge i Danmarkshistorien og hans bygninger er ikoner den dag i dag. Men hvad der tit bliver glemt i fortællingen er, at Jesus hjemsøgte Christians drømme hver nat og befalede ham at dræbe alle Dannmarks hekse. Hekse og mørk magi blev en dødelig besættelse for kongen... Kom med på en anderledes byvandring om Danmarks største heksedræber Christian 4, renæssancens København og 1600 tallets magi og overtro.

I krig med BOPA

(Fra 5. klasse)

Bopa.jpg

I krig med Bopa: Bomber, pistoler, ildkampe, likvideringer, massakrer og opstande var hverdag under besættelsen. Men særligt i en bydel i København gik det lidt hårdere til. Det var på Nørrebro, som var de danske kommunisters, og dermed modstandsgruppen Bopas, højborg. På denne tur igennem Nørrebrobydelen står den på 10 stop med krudt og kugler og modstandskamp til den bitre ende.

Samarbejde eller Modstand

(Fra 8. klasse)

Schalburgerblegdamsvej.jpg

Samarbejde eller modstand? Det var det centrale dilemma danskerne stod overfor under besættelsen. Kom med på en byvandring om samarbejdspolitik og modstandskamp, hvor begge sider præsenteres igennem begivenheder og personer i Københavns gader.

De Fremmede Kommer!

(Fra 8. klasse)

jødefejde-3-den-gamle-jøde.jpg

I Danmark er fremmedfrygt og udlændingepolitik et evigt emne for debat og lovgivning, men det er på ingen måde et nyt fænomen i Danmark. Igennem en byvandring i Københavns gader fortælles jødernes, svenskernes, russernes og tyskernes emigrant- og flygtningehistorie i Danmark.

Slavernes Mordere

(Fra 7. klasse)

640px-Blake_after_John_Gabriel_Stedman_N

København og særligt Frederikstaden er bygget på blod. Slavernes blod. I 1700 tallet var København fyldt med massemordere der på deres forter i Ghana og plantager i Vestindien dræbte tusindvis af mennesker i et af Danmarkshistoriens største folkedrab. Kom med på en byvandring om sukker, slaver og ikke mindst slavernes drabsmænd. 

Pøblen og Eliten

(Fra 9. klasse)

csm_Christiansborgs_brand_1884_61619f35d

En byvandring om tre systemer og deres udøvelse af magten og frygten for revolutionen fra bunden. En fortælling om Enevælden (1660-1848), Estrupdiktaturet (1866-1901), ØKs magt fra skyggerne (1901-1937) og de mænd og kvinder som gav alt for at bekæmpe systemet.