top of page

Lyst til en guidet tur rundt i Københavns gader, hvor de ufortalte historier bliver fortalt? Frygt ej. For de interesserede tilbyder Kalle Kühlmann et bredt katalog af byvandringer. Alle kan være med på en byvandring. Ung som gammel. Om det er som fødselsdagsgave eller et underholdende firmaarrangement med kant. Der skræddersys også byvandringer alt efter ønske. Tøv ikke med at skrive en mail med din idé eller ønske. Priserne varierer alt efter arrangementets omfang, antal deltager og firmaer eller privatpersoner.

Der tilbydes byvandringer igennem De Røde Fjers Facebook side hvor du er mere end velkommen: 

Byvandringerne dækker bredt historiske perioder og personer men altid med den gode / dramatiske historie i centrum som du kan se herunder:

  • Facebook

København Classic

Rundetårn-efter-Danmarks-gamle-hovedstad

3 slotte, 3 kirker og rigtig meget historie med kant. Oplev (eller genoplev) de klassiske bygninger og deres historie med mine egne twist og overraskelser på en klassisk byvandring igennem København.

Hardcore damer

Mary_Westenholz_Folketinget_19august_190

Hardcore damer og hardcore historier om rigdom, magt, vanvid og kvindekamp. En byvandring hvor, ellers glemte kvinder, er i fokus, og hvor den eneste fællesnævner er at de er hardcore på hver deres måde... 

Christian d. 4 og de mørke magter

800px-Christian_4_som_gammel.jpg

Kongen Christian 4. er nok den mest kendte konge i Danmarkshistorien og hans bygninger er ikoner den dag i dag. Men hvad der tit bliver glemt i fortællingen er, at Jesus hjemsøgte Christians drømme hver nat og befalede ham at dræbe alle Dannmarks hekse. Hekse og mørk magi blev en dødelig besættelse for kongen... Kom med på en anderledes byvandring om Danmarks største heksedræber Christian 4, renæssancens København og 1600 tallets magi og overtro.

Statsministerens selvmordsforsøg

ke018837.jpg

Statsminister Erik Scavenius forlader sin bolig 5. maj 1945 med et ønske om at dø. På besættelsens sidste dag er der på hvert gadehjørne nazister og modstandsfolk klar til at opfylde det ønske. På en anderledes byvandring fokuserer jeg på en af Danmarkshistoriens mest forhadte personer, og ikke mindst hans oplevelser på krigens sidste dag.

Den Glemte Revolution

Rp_2.jpg
Rp_4.jpg

Soldatermytteri, politiske fanger, gadekampe og opstande er historien om Danmarks glemte revolution i 1917-1920. Kom med på en dramatisk byvandring hvor syndikalister og kommunister prøvede at omstyrte den danske stat i starten af 1900-tallet, og hvor de kom tættere på end du tror... 

Diktatoren & Stormogulen

JBS_Estrup_demokratiseringen_Cropped (2)
Fra_Københavns_Børs.jpg

Der var to mænd der tegnede slutningen af 1800tallets Danmark. Den ene var Stormogulen af finans C.F. Tietgen og den anden var Danmarks diktator J.B.S. Estrup. Kom med på en byvandring om iværksætteri, industri og global forretning på den ene side og på den anden side står den på forfatningskamp, undertrykkelse og borgerkrig i et stykke glemt Danmarkshistorie igennem Københavns gader.

Slavernes Mordere

640px-Blake_after_John_Gabriel_Stedman_N

København og særligt Frederikstaden er bygget på blod. Slavernes blod. I 1700 tallet var København fyldt med massemordere der på deres forter i Ghana og plantager i Vestindien dræbte tusindvis af mennesker i et af Danmarkshistoriens største folkedrab. Kom med på en byvandring om sukker, slaver og ikke mindst slavernes drabsmænd. 

Køge byvandring

Nørregade-4-052.tif-Facaden-ca.-1890.jpeg

Heksesammensværgelser, Træskoslag, og Nazi-terrorister i Køge. Oplev Køges historiske centrum igennem en byvandring med mine egne twist og overraskelser. Pris efter aftale.

Fælledparken Rundt

csm_Struensees_henrettelse_kb_ffd81c4f59.jpg

Fælledparken er fuld af hemmeligheder. Nazi terrorister, brutale henrettelser og fordrukne socialdemokrater gemmer sig i parkens hjørner. Kom med på en tur som vil forandre dit syn på Fælledparken for altid.

 

OBS: Særligt egnet til meget store grupper, samt kørestole og barnevogne.

Rivalerne

J. Lauritzen.png
Maersk_Group_Logo (2).jpeg

To familier, to rederier, to verdenskrige og kampen om magten over dansk skibsfart. Hippie-marxistfamilien J. Lauritzen udkæmper en benhård rivalisering imod de reaktionære mørke mænd i Mærskfamilien. Kom med på en byvandring om skibsfart, erhvervsliv og to magtfulde familier som var som nat og dag.

Drengen i Buret

Frederik-VI-portræt-470x350.jpg

Mishandlet barn. Brutal diktator. Store reformator og den værste konge i Danmarkshistorien. Kom med på en byvandring om Imperiet Danmark-Norges fald og Frederik d. 6s tragiske liv og  katastrofale kongegerning. 

Grundtvigs Kyssekult

standard_compressed_NFS_Grundtvig.jpg

Danskhedens fader er uden tvivl: Nikolaj Frederik Severin Grundtvig. Men historien bag den liberale og demokratiske præst er historien om Danmarkshistoriens mest succesfulde kult hvor profeten Grundtvig skal kysse sig frem til Jesus søster og 'danne' danskerne til at blive Guds udvalgte folk. Kom med på en byvandring der vil ændre dit syn på Grundtvig for al tid...

I krig med BOPA

Bopa.jpg

I krig med Bopa: Bomber, pistoler, ildkampe, likvideringer, massakrer og opstande var hverdag under besættelsen. Men særligt i en bydel i København gik det lidt hårdere til. Det var på Nørrebro, som var de danske kommunisters, og dermed modstandsgruppen Bopas, højborg. På denne tur igennem Nørrebrobydelen står den på 10 stop med krudt og kugler og modstandskamp til den bitre ende.

Grevens Fejde

Ditmarsken.jpg

Snigmord, hekse, konspirationer, religiøse fanatikere og ikke mindst blodig borgerkrig er historien om Grevens Fejde. Kom med på en byvandring om  Danmarks altødelæggende borgerkrig 1534-1536 og de personer der udkæmpede den i Københavns gader.

Nørrebro total lokal

nørrebro 1915.jpg

Politiske fanger, gadekampe, opstande, dyb fattigdom, brutale mord og de danske jøders historie er alt sammen en del af historien på Nørrebro. Kom med på en tur, hvor vi går helt tæt på Nørrebros lokalhistorie.  

Damer, druk og digte.
med Johannes Ewald

Johannes_Ewald.jpg

Tag en flaske vin under armen og kom med på en tur hvor vi går og drikker i Danmarkshistoriens første rockstars fodspor. Vi skal drikke med indavlede konger, rige slaveejere og den frådende pøbel i 1700 tallets København. Som Johannes sagde: "Min største svaghed er dejlige kvinder, god vin og godt selskab."

Den Hvide Elefant

H. N. Andersen.jpg

Paladskup, hjernevask af Konger, bedrageri, bankkrak, korrupte journalister og absolut magt over statsministre.

Kom med på en byvandring om Danmarks Skyggediktator H.N. Andersen og hans ØK imperium.

Vesterbros Opstand

Vesterbro 1944.jpg

Bål, barrikader, skud, kanoner, kampfly, hårdtslående politi, dødelige nazi-terrorister, sammenhold og solidaritet. Kom med på byvandring igennem Vesterbros gader og hør om Københavns Folkeopstand i 1944. 

Christianshavns Mørke Hemmeligheder

Tugthus.png

Gale profeter, Onde Stedmødre, Sadister og massehenrettelser. Kom med på en tur hvor Christianshavns mørke hemmeligheder vil se dagens lys. 

Kirkegårdens Glemte Rebeller

Johannes Erwig.jpg

Kom med og mød Assistens Kirkegårds Glemte Rebeller. Kast kendis kirkegårdens hyggenygge image overbord når vi går på jagt på vild og voldsom Danmarkshistorie som de færreste kender...

bottom of page