top of page

Foredrag & Standup

Vil du gerne have historien fortalt live med undertegnede som historiefortæller? Så er du ikke den eneste. De Røde Fjer handler om at bringe historien tilbage til almindelige mennesker hvor de er: firmaer, fagforeninger, frivillige organisationer eller privatpersoner. Og det betyder selvfølgelig at jeg bringer historien ud til hvor I end befinder jer. Man kan lade sig inspirere fra foredragene fra listen eller kontakte mig her med dit ønske eller idé. Glæder mig til at høre fra jer.

Kalle Kühlmann

 

Grundtvigs kyssekult

Præsten Nikolaj Grundtvig bliver dyrket på højskoler, efterskoler, Folkekirken, kultureliten og af magtfulde politiker som selve menneskeliggørelsen af danskhed. Men bag al hypen gemmer sig den virkelige historiske person Grundtvig. En gal profet og politiagent som prøver at finde 'Jesus Søster' et kys ad gangen. Et foredrag om hvordan en kultleder overtog Danmark.

Danmarks Tropiske Holocaust

Hør den brutale historie om det blodbad der foregik i de danske slavekolonier i Afrika og Caribien. Et foredrag hvor der bliver lagt op til debat om skyld og ansvar og hvad vi kan lære i dag.

Venstrefløjen i Fængsel

Harald Brix, satiretegneren og socialdemokrat, der blev dræbt på ordre fra Kongehuset. Andreas Fritzner, syndikalisten, der blev tvunget til at bo i afføring, fordi han lukkede Børsen. Richard Jensen, kommunisten, der fik 16 år bag tremmer, fordi han bekæmpede Nazityskland. 

De har alle en ting til fælles. De har siddet i Vridsløselille Statsfængsel, Danmarks fængsel for venstreorienterede politiske fanger 1873-1944. Et foredrag om et fængsel og dets politiske fanger.

Mærsk vs. J. Lauritzen

To familier, to rederier, to verdenskrige og kampen om magten over dansk skibsfart. Hippie-marxistfamilien J. Lauritzen udkæmper en benhård rivalisering imod de reaktionære mørke mænd i Mærskfamilien. Et foredrag om skibsfart, erhvervsliv og to magtfulde familier som var som nat og dag.

Island under Danmark

I 564 år var Island underlagt Danmark. I 564 år blev Island systematisk udplyndret og holdt i absolut fattigdom af den danske stat og forretningsverden med katastrofale konsekvenser for det islandske folk i generationer. Et foredrag om den glemte danske imperialisme i Island.

Sex, Alkohol og Magi

Virkelige røverhistorier fra historien. Hør om Dronning Margrethes Skampenge, Havfruens profeti, Modstandsbevægelsen på coke og meget mere...

Historisk Standup til en fredagsbar eller andet festligt lag.

Skæve Historier fra Norden

Virkelige røverhistorier fra Skandinaviens historie. Hør om Kong Ko-rumpe, Skamstøttens Forbandelse, Børnepenge til Reykjavik og meget mere...

Historisk Standup til en fredagsbar eller andet festligt lag med nordisk tema.

Verdens Værste Agenter

Hvad sker der når du kombiner udlandsdansker, våben, alkohol, sprængstoffer, amfetamin, millioner i kontanter og Anden Verdenskrig? 

Så får du Verdens Værste Agenter også kendt som SOEs fladskærmsagenter i Danmark under besættelsen 1940-1945.

Oplev Historisk Stand-up om Besættelsen.

Christian Bolignød

I 1912 blev døren til arbejderbevægelsen sparket ind af en snedker der havde en vision og en vej til et bedre samfund der ikke handlede om luftige politiske programmer eller bureaukratiske justeringer, men om arbejdernes boliger. 

 

Hans rigtig navn var Jens, men han blev landskendt under sit tilnavn Christian Bolignød. Christian blev fader og profet for boligbevægelsen i hele Danmark. 

 

Men Christian og boligbevægelsens succes blev hans undergang, da han blev fældet af sin egen korruption og pamperi og derefter udslettet af historiebøgerne.

 

Kom med til foredrag om forræderiske socialdemokrater, bolighajer, lokumsaftaler og ikke mindst en meget hidsig snedker med en drøm.

Kanonkvinderne

Foredrag om den vildeste kvindebevægelse I aldrig hørt om. En historie fra 1866-1921 om kvinder der hader kvinder. Men elsker diktatur og kæmpe kanoner!

bottom of page